Saturday, 26 May 2012

Adaptation

Assalamualaikum,

Masuk 3rd year.
Alhamdulillah dah nak dekat 3 minggu.
Baru Basic Clinic.Belum real posting lagi.
Banyak yang baru.
Kena pindah Kulim.
tempat baru,rumah baru,lecturer baru ,surronding baru.
Orang-orang yang baru dikenali.

Kena adapt banyak benda baru.
So far,okaylah.
1st week je stress sikit.
Yelah,banyak benda nak fikir,nak cari rumah,nak kena sesuaikan diri dengan persekitaran hospital,
format exam pun dah berubah.Fail satu part means fail semua.
Mana tak cuak.
Rasa otak terbeban sikit.
Dengan badan penat semua.
Berjalan ke sana ke mari.
Sesat dalam hospital.
Berdiri berjam-jam.

Not to mention kejar doctors yang jalan laju macam lipas kudung.
Kita nampak dia jalan kat depan kita.Kita kena ikut pi klinik dia.
Tiba-tiba selisih jalan dengan  HO or MO hensem.
Disebabkan mata gatal nak pandang keindahan ciptaan Tuhan,kepala ikut teleng ke arah makhluk2 ciptaan Tuhan itu.
Bila pandang depan balik,doctor tu dah hilang!
Less than few seconds kot.
T.T
Rasa nak tercabut kaki jalan laju-laju.
Kadang-kadang lari.

Sekarang dah biasa.
Tapi banyak lagi benda yang aku kena biasakan.

Life is about adaptation.
Adapt and we'll survive.



Friday, 11 May 2012

Maaf


Maaf. Emo di pagi Jumaat.

Cuak tunggu result.

Pernah tak


Pernah tak ada orang ajak kau gaduh tapi kau malas nak layan?

Pernah tak ada orang kutuk-kutuk kau tapi kau malas nak ambik port?

Pernah tak ada orang gertak kau tapi kau tak takut?

Pernah tak ada orang tipu kau tapi kau buat-buat tak tau kau dah kena tipu?

Pernah tak kau rasa nak gelak kuat-kuat sebab kau rasa apa yang orang lain buat untuk sakitkan hati kau semua tak berjaya?

Aku pernah.


Thursday, 10 May 2012

Lulus dan naik 3rd Year

Esok result reseat keluar.
Aku takut.
Seriously sangat-sangat takut.
Aku terbayang benda bukan-bukan.

Aku cuma harap aku dan kawan-kawan yang reseat semua lulus dan masuk 3rd year sama-sama.
Ya Allah berilah kejayaan kepada kami semua.
Berilah kekuatan kepada ku untuk terima semua kenyataannya esok.
Kuatkan aku Ya Allah,to face whatever result pun.

Esok.Jumaat.3pm.